BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Silvia op verjaardag omringd door familie

De Zweedse koningin Silvia is vrijdag 73 jaar geworden. De echtgenote van koning Carl Gustaf viert haar verjaardag samen met hun drie kinderen en vijf kleinkinderen op Drottningholm Slott, de koninklijke residentie.

De verjaardag van koningin Silvia gaat in Stockholm niet stilletjes voorbij. Rond het middaguur klinken 21 saluutschoten vanaf het eiland Skeppsholmen. Ook wordt de vlag gehesen voor de jarige Silvia. Via de website en de Facebookpagina van het Zweedse hof kan iedereen de koningin feliciteren. Duizenden mensen hebben dat al gedaan.

Silvia viert haar verjaardag en Kerst dit jaar met haar naasten. Haar jongste dochter prinses Madeleine is met haar man Chris en kinderen Leonore en Nicolas in Zweden. Vorig jaar bracht Madeleine met haar gezin de feestdagen in Londen door met haar schoonfamilie.

Koningin Silvia kwam op 23 december 1943 in het Duitse Heidelberg ter wereld als Silvia Sommerlath, dochter van een Duitse vader en een Braziliaanse moeder. Ze woonde een paar jaar in Brazilië en zegt van zichzelf dat ze een Braziliaans hart en een Duits hoofd heeft, en sinds haar huwelijk 'een Zweedse ziel'.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: