BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Paniek na doodverklaring koningin Elizabeth

In het Verenigd Koninkrijk is donderdagavond even paniek ontstaan naar aanleiding van een tweet waarin werd beweerd dat koningin Elizabeth was overleden. Het berichtje leek te zijn verstuurd door de BBC, maar al snel bleek het om een nepaccount te gaan.

De tweet, die inmiddels is verwijderd, ging volgens Daily Mirror als een lopend vuurtje over social media. Veel Britten reageerden geschokt, maar er werden ook al snel vraagtekens geplaatst bij het bericht.

De geruchtenstroom werd gevoed door berichten rond kerst dat de hoogbejaarde vorstin (90) en haar echtgenoot prins Philip (95) last hadden van een hardnekkige verkoudheid. Koningin Elizabeth begon daarom ook later dan gebruikelijk aan haar kerstverblijf op Sandringham en moest voor het eerst sinds 1988 verstek laten gaan bij de kerkdienst op eerste kerstdag.

Het is overigens niet voor het eerst dat Elizabeth wordt doodverklaard. Een BBC-verslaggeefster zorgde vorig jaar voor veel ophef toen ze twitterde dat de koningin was overleden. Ze had echter niet in de gaten dat de Britse omroep op dat moment een proefuitzending maakte over de dood van Elizabeth.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: