BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Uitslag: De mooiste outfit van koningin Máxima van 2016

Onze kijkers en volgers hebben gesproken! De afgelopen weken heeft u online kunnen stemmen op de mooiste outfit van koningin Máxima van het afgelopen jaar. Bekijk nu de grote winnaar en welke twee japonnen op de tweede en derde plaats zijn geëindigd.

In totaal is er 3484 keer gestemd.

Claes Iversen

De grote winnaar is een ontwerp van Claes Iversen! Vorig jaar werd ook een jurk van deze couturier tot mooiste benoemd.

710 stemmers vonden de jurk die Máxima droeg bij de aankomst in Parijs het mooist. In maart bracht het koningspaar een staatsbezoek aan Frankrijk. De eerste dag straalt Máxima in een japon van de Deens-Nederlandse couturier Claes Iversen. De nude-kleurige outfit is bewerkt met kant en kralen.

Vertrouwen

Koningin Máxima heeft het afgelopen jaar en vorig jaar vaker voor mode van de hand van Iversen gekozen. Toen zij tijdens het bezoek aan Duitsland in april een mantel van de ontwerper droeg ontstond er commotie. De pailletten op het kledingstuk zouden associaties oproepen met nazisymbolen, zoals het hakenkruis. Er was kritiek op zowel de koningin als de couturier.

Op Prinsjesdag laat koningin Máxima zien dat zij het vertrouwen in Claes Iversen niet verloren is door voor een outfit van zijn hand te kiezen. Een duidelijk statement van de koningin, zo stelt mode-deskundige Josine Droogendijk: "Iedereen is erover gevallen. Als Máxima vandaag dan op zo'n belangrijke dag als Prinsjesdag kiest voor een japon van Claes Iversen, dan laat ze daarmee zien dat het vertrouwen in hem altijd is gebleven."

Klik hier voor een foto-overzicht van koningin Máxima in Claes Iversen.

Givenchy

Met twee stemmen minder (708) belandde de jurk die de koningin droeg in Argentinië op de tweede plaats. Twee keer dit jaar draagt Máxima de groenkleurige japon met panterprint: eerst tijdens een bezoek aan Buenos Aires in oktober en later nog tijdens het staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland in november. De jurk is van modehuis Givenchy.

Grace Kelly

De Franse ontwerper Hubert Givenchy is een van de grootste couturiers van de eeuw. Hij creëerde voor Grace Kelly en Jackie Kennedy. Ook had Givenchy een bijzondere vriendschap met de actrice Audrey Hepburn. Zij droeg zijn creaties in films als How to steal a Million en Breakfast at Tiffany’s. Op dit moment wordt mode van Hubert Givenchy tentoongesteld in het Gemeentemuseum in Den Haag.

Natan

Met 537 stemmen werd de jurk die Máxima droeg in juni tijdens de opening van het Holland Festival derde. Bij de 69e editie van het Holland Festival in de Amsterdamse Schouwburg kiest koningin Máxima voor een japon met een a-lijn van modehuis Natan. De jurk heeft oranje en rode tinten en een bloemendessin.

Wij kijken uit naar een nieuw jaar vol prachtige outfits van koningin Máxima!

Bron: ANP / modekoninginmaxima.nl (Josine Droogendijk)

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: