BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Cyberaanval op nieuwjaarsrede Deense koningin

Toen de Deense koningin Margrethe II op oudejaarsavond haar onderdanen wilde toespreken, gingen veel beeldschermen in het land plotseling op zwart. Dat bleek te komen door een cyberaanval op het grootste kabelbedrijf van het land. Een 51-jarige man is er donderdag voor opgepakt. Zijn motief is niet bekend.

De toespraak van Margrethe trekt doorgaans meer dan 2 miljoen kijkers. Afgelopen zaterdag waren de kijkcijfers echter bijzonder laag door de aanval op Yousee, de grootste aanbieder van kabeltelevisie in Denemarken. Veel teleurgestelde Denen die de toespraak toch wilden zien, bezochten de website van de publieke omroep DR, maar die raakte vervolgens overbelast.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: