BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

De laatste nieuwjaarsrecepties in Denemarken

Traditiegetrouw is de Deense koningin Margrethe woensdag in Kopenhagen in de gouden koets van het paleizencomplex Amalienborg naar Christiansborg gereden voor de laatste serie nieuwjaarsrecepties.

Koningin Margrethe (76) maakte de rit alleen. Echtgenoot prins Henrik (82) heeft zichzelf vorig jaar met pensioen gestuurd en slaat deze verplichte nummers nu met alle plezier over. Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary waren wel bij de ontvangsten in het regeringspaleis aanwezig, maar zij kwamen met de auto.

Langs de route van de rit stonden niet veel mensen te kijken. De Denen moesten aan het werk en snelden ook waar het kon met de fiets langs de koninklijke stoet.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: