BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Foto-overzicht: Prinses Beatrix 79 jaar

Prinses Beatrix viert dinsdag haar 79ste verjaardag. Om het te vieren hebben wij 15 mooie foto's van de prinses op een rijtje gezet.

Het is haar vierde verjaardag sinds haar aftreden in 2013. Bij de aankondiging daarvan beloofde prinses Beatrix actief te zullen blijven in de samenleving en aan die belofte houdt Beatrix zich nog steeds.

Rustig aan

Haar agenda is uiteraard minder gevuld met verplichte nummers als toen ze nog staatshoofd was, maar bij het wekelijks overleg op paleis Noordeinde steekt Beatrix nog regelmatig haar hand op als wordt gevraagd wie naar een bepaald evenement wil gaan. Kunst en cultuur hebben een voorkeur, maar ook om maatschappelijke problemen bekommert ze zich nog steeds.

Knieoperatie

Afgelopen zaterdag was ze als vanouds bij Jumping Amsterdam en maakte een meer dan kwieke indruk. Ze nam ook alle tijd voor het paardensportevenement, en vertrok pas tegen middernacht. Prinses Beatrix lijkt ook goed hersteld van haar knieoperatie begin oktober toen in het Franciscus/Vlietland ziekenhuis in Schiedam een prothese werd aangebracht in haar rechterknie. Eind 2005 was ze geholpen aan haar linkerknie.

Lech

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft de aanwezigheid van de prinses bij de jaarlijkse winterfotosessie eind februari in Lech niet gemeld, maar de verwachting is dat ze ook dit jaar naar Oostenrijk zal afreizen. Ze kan altijd nog op het laatste moment zelf beslissen of ze meedoet aan het fotomoment, zoals ze dat de laatste jaren ook heeft gedaan.

Koningin Juliana en prinses Beatrix t.g.v. haar 18e verjaardag

2016 - Het staatsbanket tijdens staatsbezoek België aan Nederland

2016 - Met Zweedse koningin Silvia bij opening Rembrandt tentoonstelling in Vaticaan

2014 - Met de kleinkinderen in Lech

2014 - Koningsdag Amstelveen, laatste keer met prinses Beatrix

2013 - Met Amalia bij de inhuldiging van Willem-Alexander in de Nieuwe Kerk

1965 - Beatrix stelt verloofde Claus von Amsberg voor in de tuin van paleis Soestdijk

1980 - Koningin Beatrix legt de eed af tijdens de inhuldiging

2004 - Met prinses Amalia tijdens fotosessie bij vakantiehuis in het Italiaanse Tavernelle

1993 - Beatrix en Claus met hun hond Dushi

1987 - Beatrix en Claus

1969 - Beatrix en Claus met zoons Willem-Alexander, Constantijn en Friso

1979 - Beatrix en Claus met zoons Willem-Alexander, Constantijn en Friso

1968 - Met Willem-Alexander

1961 - Prinses Beatrix

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: