BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Groothertog Jean ontslagen uit ziekenhuis voor 96e verjaardag

Groothertog Jean viert donderdag in huiselijke kring op Château Fischbach zijn 96e verjaardag. De 'pater familias' is woensdagmorgen uit het ziekenhuis ontslagen. Dat heeft het Luxemburgse hof in een communiqué laten weten.

Jean werd met Kerst vanwege een ernstige bronchitis opgenomen in het ziekenhuis, zo maakte het hof na de kerstdagen bekend. De toegediende medicijnen werkten goed, maar de hoogbejaarde groothertog moest nog een aantal dagen bed houden om aan te sterken.

Groothertog Jean trad in 2000, na een regering van 36 jaar, af ten gunste van zijn oudste zoon Henri. In 2005 verloor hij zijn echtgenote Joséphine-Charlotte. Bij openbare gelegenheden maakt Jean af en toe nog zijn opwachting. Zo was hij begin december bij de afsluiting van de viering van 125 jaar Nassau-dynastie in Luxemburg.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: