BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Japans keizerspaar op staatsbezoek in Vietnam

Keizer Akihito en keizerin Michiko zijn van plan dit voorjaar een staatsbezoek te brengen aan Vietnam. Op het voorlopige programma staan bezoeken aan Hanoi en de aloude Vietnamese keizerstad Hué.

Het is voor het eerst sinds een bezoek aan de Filipijnen in januari vorig jaar dat het hoogbejaarde keizerlijk paar weer een buitenlandse reis maakt.

De keizerlijke agenda voor dit jaar is gelet op de leeftijd en algemene gezondheid van keizer (83) en keizerin (82) verlicht, maar Akihito wil zo lang hij geen mogelijkheid heeft om, zoals hij wenst, af te treden zoveel mogelijk van zijn taken blijven uitvoeren. Inclusief de buitenlandse reizen, al zijn die tegenwoordig vooral in de regio.

Herdenking
Op 11 maart zal het keizerspaar een herdenkingsceremonie bijwonen die in het teken staat van de aardbeving en de tsunami die Japan in maart 2011 troffen. Ook vorig jaar was Akihito bij een plechtigheid waarmee Japan de duizenden slachtoffers herdacht.

"Hoewel mijn hart brak toen ik de omvang van de schade zag, was ik ook geraakt om te zien hoe de mensen elkaar helpen", zei Akihito onlangs op zijn 83e verjaardag over zijn bezoek aan Fukushima.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: