BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Harald feliciteert Donald Trump

De Noorse koning Harald heeft vrijdag na de inauguratieplechtigheid in Washington zijn gelukwensen gestuurd naar de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump.

Voor de ceremonie had groothertog Henri van Luxemburg dat al gedaan, maar de meeste wereldleiders wachtten met hun felicitaties tot Trump ook daadwerkelijk de eed had afgelegd.

''Ter gelegenheid van uw inauguratie als president van de Verenigde Staten, wil ik u mijn warme felicitaties overbrengen en mijn beste wensen voor u persoonlijk, en uw familie en mijn hoop voor het welzijn en welvaren van het Amerikaanse volk'', aldus koning Harald in zijn boodschap.

Andere vorsten, staatshoofden en regeringsleiders zullen de komende uren en dagen ook hun gelukwensen richten aan Trump. Dat hoort bij de diplomatieke gebruiken bij het aantreden van een nieuw staatshoofd.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: