BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning heropent maritiem college Vlissingen

Koning Willem-Alexander heropent op 3 februari het gerenoveerde Maritiem en Logistiek College De Ruyter in Vlissingen. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst maandag bekendgemaakt. Op dezelfde dag brengt de koning ook een werkbezoek aan het sleep- en bergingsbedrijf Multraship Towage & Salvage, waarmee het college een samenwerkingsverband heeft.

Het Maritiem en Logistiek College De Ruyter leidt studenten op tot onder meer stuurman en scheepswerktuigkundige. Na de renovatie beschikken studenten over lesfaciliteiten die beter passen bij het moderne onderwijsproces, waaronder nieuwe radar- en brugsimulatoren. Sinds 1903 wordt in Vlissingen maritiem onderwijs verzorgd.

Multraship Towage & Salvage verzorgt sleep- en bergingsdiensten in havens, kustgebieden en op zee. Het bedrijf biedt stageplaatsen aan studenten van het Maritiem en Logistiek College. Zij kunnen daardoor praktijkervaring opdoen op hun vloot van sleep- en bergingsvaartuigen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: