BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Nieuwe foto's van jarige prinses Ingrid Alexandra

Prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen is zaterdag 21 januari dertien jaar geworden! Om het te vieren trakteert het Noorse hof op nieuwe portretfoto's van de oudste dochter van kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit.

Ingrid Alexandra werd in 2004 geboren in het universiteitsziekenhuis in Oslo. Op 17 april van dat jaar werd ze gedoopt in de kapel van het koninklijk paleis. Haar peetouders zijn haar grootvader koning Harald, haar tante prinses Märtha Louise, kroonprins Frederik van Denemarken, kroonprinses Victoria van Zweden, koning Felipe van Spanje en haar grootmoeder Marit Tjessem.

Tweede koningin ooit

De prinses is tweede in de lijn van troonopvolging. Naar verwachting wordt Ingrid Alexandra de tweede koningin ooit van Noorwegen. Het Scandinavische land heeft altijd koningen gehad, op de vijftiende-eeuwse koningin Margaret na.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: