BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Persoonlijke brieven Diana leveren duizenden euro's op

Een aantal handgeschreven brieven van prinses Diana heeft op een veiling bijna 15.000 pond, omgerekend zo'n 17.600 euro, opgeleverd.

De brieven, waarin Diana onder meer schrijft over haar zoons William en Harry, waren afkomstig uit de collectie van een voormalig medewerker van Buckingham Palace. Cyril Dickman werkte ruim vijftig jaar op het paleis. Hij stierf in 2012.

Ontboezemingen
In een van de brieven bedankt Diana Cyril voor zijn kaart na de geboorte van Harry in september 1984. "William is dol op zijn kleine broertje en overlaadt Harry met kusjes en knuffels. Hij laat zijn ouders er nauwelijks bij!", schreef de prinses.

De waarde van deze brief uit 1984 was geschat op hooguit 700 euro. Op een later exemplaar over Harry die niet wilde deugen, werd ook grif geboden. "Op school zorgt hij voortdurend voor problemen", vertrouwde Diana in 1993 aan het papier toe. Een liefhebber had 2800 euro over voor deze ontboezeming van de prinses, die in 1997 verongelukte.

Op de veiling wisselden ook andere spullen - zoals foto’s en kaarten  - afkomstig van de Britse koninklijke familie van eigenaar.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: