BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Laurentien reikt de TaalHeldenprijzen uit

Prinses Laurentien zet later deze maand mensen die zich inzetten tegen laaggeletterdheid in het zonnetje. De echtgenote van prins Constantijn reikt op donderdag 26 januari de TaalHeldenprijzen van Stichting Lezen & Schrijven uit, maakte de stichting maandag bekend.

De TaalHeldenprijs is een aanmoedigingsprijs voor mensen die zich ‘op een bijzondere wijze blijvend inzetten om laaggeletterdheid in Nederland te voorkomen en te verminderen’. Een onafhankelijke jury, bestaande uit onder anderen Wendy van Dijk en Pieter van den Hoogenband, kent de onderscheiding in drie categorieën toe.

Laurentien reikt op 26 januari niet alleen de prijzen uit, ze woont ook de TaalHelden VIP-lunch bij. Tijdens de lunch, die ook wordt georganiseerd door de Stichting Lezen & Schrijven, bedankt de prinses iedereen ‘voor hun bijzondere, persoonlijke inzet’.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: