BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Margriet viert 74e verjaardag

Prinses Margriet is donderdag 74 jaar geworden. Haar verjaardag volgt vlak op de feestweek waarin onder anderen met kinderen en kleinkinderen het gouden huwelijk met Pieter van Vollenhoven is gevierd.

De jarige en haar echtgenoot waren dinsdag aanwezig bij de traditionele nieuwjaarsontvangst die het koningspaar hield in het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Koning Willem-Alexander, die zijn oom en tante memoreerde in zijn nieuwjaarstoespraak en sprak over het 'eerste gouden moment van het jaar', doet af en toe nog een beroep op hen.

Margriets oudste en jongste zoon, de prinsen Maurits en Floris, spraken vorige week de wens uit dat hun ouders het gezien hun leeftijd - Pieter wordt dit jaar 78 jaar - het wat rustiger aan gaan doen. Maar in de interviews die Margriet en haar man rond hun gouden bruiloft hebben gegeven, bleek nog niks van zo'n voornemen.

Later in het jaar zijn er nog meer festiviteiten ter gelegenheid van de halve eeuw huwelijkse trouw. Zo is er in maart een symposium over de onderwerpen die hen beiden verbinden. "We gaan terug naar onze roots, naar Leiden waar we elkaar hebben leren kennen. We vinden het aardig om eens terug te gaan naar de plek waar alles begonnen is", aldus Pieter. Ook is er een cruise gepland, met kinderen en kleinkinderen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: