BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Trump neemt uitnodiging van Elizabeth aan

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een uitnodiging van koningin Elizabeth aangenomen om dit jaar op staatsbezoek te komen. Dat heeft de Britse premier Theresa May vrijdag gezegd na afloop van haar onderhoud in het Witte Huis met de vorige week aangetreden Trump.

De entertainer-zakenman Trump is de dertiende Amerikaanse president in de regeringstijd van de Britse vorstin. Toen zij in februari 1952 haar vader opvolgde was Harry S. Truman president van de Verenigde Staten. Van de dertien presidenten heeft Elizabeth er tot nu toe tien ook ontmoet. Alleen met Truman en Lyndon B. Johnson - en vooralsnog Donald Trump - heeft ze geen kennisgemaakt.

Uitnodigingen voor een staatsbezoek worden in nauw overleg met de premier en het ministerie van Buitenlandse Zaken door de koningin verstrekt. Behalve aan de vriendschappelijke betrekkingen wordt daarbij zeker ook gekeken naar de handelsbelangen van het Verenigd Koninkrijk.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: