BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

William en Harry laten standbeeld van moeder Diana maken

In de tuin van het Londense Kensington Palace komt een beeld te staan van prinses Diana. Dit komt er op verzoek van haar twee zonen, prins William en prins Harry.

''Het is twintig jaar geleden dat onze moeder is overleden en de tijd is rijp om haar positieve invloed in Groot-Brittannië en de rest van de wereld te erkennen door middel van een beeld'', zeggen William en Harry in een verklaring. ''Onze moeder heeft zoveel levens beïnvloed. We hopen dat het beeld bezoekers van Keninsgton Palace doet nadenken over haar leven en nalatenschap.'

De prinsen hebben een commissie in het leven geroepen die fondsen moet werven voor het beeld. Ook zal de commissie een kunstenaar uitzoeken die het beeld mag gaan maken. Het is de bedoeling dat het beeld van Diana voor het einde van het jaar onthuld wordt.

Diana overleed op 31 augustus 1997 na een auto-ongeluk in de Almatunnel in Parijs. William was toen 15 jaar oud, Harry 12 jaar.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: