BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

William en Kate gaan verhuizen

De Britse prins William en zijn vrouw Catherine verhuizen komende zomer naar Londen. Dat maakte Kensington Palace vrijdag bekend via Twitter.

Zoals verwacht stopt William in de zomer met zijn werk als helikopterpiloot voor de East Anglia Ambulance Service. Alhoewel de hertog en hertogin van Cambridge hun woning in Norfolk aanhouden, zal 'appartement 1A' in het Londense Kensington Palace hun hoofdverblijf worden.

George en Charlotte

''Hunne Koninklijke Hoogheden kijken ernaar uit om meer officiële taken namens de koningin te vervullen en voor de goede doelen die zij steunen. Hiervoor is het nodig dat zij meer tijd doorbrengen in Londen. Prins George gaat vanaf september naar school in Londen en prins Charlotte zal naar de kleuterschool en uiteindelijk ook naar school gaan in Londen'', aldus de verklaring van het paleis.

Een grote eer

William bedankte de ambulancedienst en zijn collega's. ''Het was een grote eer om te vliegen met de East Anglia Ambulance Service. Na mijn tijd in het leger, heb ik ervaringen opgedaan met dit werk die ik de rest van mijn leven met mij mee zal dragen en die een waardevol perspectief bieden voor mijn koninklijke taken in de decennia die komen gaan.''

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: