BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Brits kostuumdrama Victoria: The Making Of

De KRO-NCRV zendt sinds zaterdag 7 januari op NPO 2 de 8-delige kostuumdramaserie Victoria uit. De serie brengt de beginjaren van de Britse koningin Victoria in de 19e eeuw in beeld.

Na de dood van koning Willem IV erft zijn achttienjarige nichtje, Prinses Alexandrina Victoria van Kent, de troon. In een klap staat haar wereld op zijn kop: de standvastige Victoria wordt de machtigste vrouw van het enorme Britse rijk. Uiteindelijk werd zij de langst dienende monarch van Engeland, totdat Queen Elizabeth II enkele maanden geleden het record verbrak.

Jenna Coleman (Doctor Who, Death Comes to Pemberley) zet een intrigerende versie neer van de veelbesproken koningin, die op jonge leeftijd al grote verantwoordelijkheden droeg. De serie verkent Victoria’s turbulente leven, maar bekijkt de gebeurtenissen ook door de ogen van het personeel ‘downstairs’.

Jenna Coleman wordt bijgestaan door enkele gevestigde namen. Rufus Sewell (Aurelio Zen, Parade’s End) charmeert de kijker als premier Lord Melbourne en Tom Hughes (The Game, Silk) vertolkt de rol van Prins Albert.

In het Verenigd Koninkrijk was de serie met gemiddeld 7,7 miljoen kijkers per aflevering een groot succes. De opnames van een tweede seizoen zijn inmiddels aangekondigd, en zullen in februari van start gaan.

Victoria, vanaf zaterdag 4 februari 2017, 20.20 uur op NPO 2

 

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook