BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Britten urenlang in de rij voor kleding Diana

Voor de deuren van Kensington Palace in Londen stonden vrijdag de hele dag lange rijen. De Britten stonden urenlang te wachten om kleding van Diana, prinses van Wales te zien. Die wordt de komende maanden tentoongesteld in het paleis waar Diana jarenlang woonde.

De eerste royaltyfans stonden al lang voordat de poorten van het paleis werden geopend te wachten. De tentoonstelling 'Diana: Her Fashion Story' was vrijdag voor het eerst toegankelijk voor het publiek. Dat kan allerlei kleding van de prinses, van casual outfits tot galajurken, de komende maanden van dichtbij bekijken.

Ook enkele wereldberoemde kledingstukken zijn tentoongesteld. Zo is de blauwe paillettenjurk van Catherine Walker die Diana in 1989 naar een gala droeg te bewonderen. Ook een jas en bijpassende rok die Diana tijdens haar huwelijksreis met prins Charles op Balmoral droeg, is te zien.

Beeld
'Diana: Her Fashion Story' maakt deel uit van een reeks evenementen waarmee dit jaar wordt stilgestaan bij haar dood en nalatenschap. Op 31 augustus is het precies twintig jaar geleden dat Diana verongelukte in Parijs.

Haar zoons William en Harry lieten vorige maand weten een beeld te laten maken van hun moeder. Dat krijgt een plek in de tuinen van Kensington Palace, waar beide prinsen wonen. "We hopen dat het beeld bezoekers van Kensington Palace doet nadenken over haar leven en nalatenschap."

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: