BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Jordanië heeft goed gesprek met Donald Trump

Koning Abdullah van Jordanië heeft donderdag een gesprek gehad met de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump. De twee troffen elkaar voor aanvang van het National Prayer Breakfast.

Het Witte Huis liet diverse media weten dat Abdullah en Trump ‘een goed gesprek’ hadden. Wat er precies is besproken, is niet bekend. Volgens het Jordaanse persbureau Petra bespraken de twee staatshoofden ‘de strategische banden tussen de twee landen’.

Abdullah en Trump hadden het ook over de burgeroorlog in Syrië en het vredesproces tussen de Palestijnen en Israëli’s. De grote vraag is of ook is gesproken over het verhuizen van de Amerikaanse ambassade in Israël. Trump wil de ambassade in Jeruzalem in plaats van Tel Aviv, Abdullah en andere leiders in de regio zijn daar fel tegenstander van.

De koning en president spraken volgens Petra af op korte termijn verder te praten. Rond Abdullahs volgende bezoek aan de Verenigde Staten wordt een topconferentie georganiseerd.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: