BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin draagt collier van pauwenstaart-parure

Maandagavond ontvangen koning Willem-Alexander en koningin Máxima de Duitse Bondspresident Joachim Gauck op Paleis Noordeinde. Het koningspaar biedt Gauck en zijn echtgenote Daniela Schadt een diner aan. Voor de gelegenheid draagt koningin Máxima een zeer bijzonder collier van de pauwenstaart-parure.

Het is voor het eerst dat de koningin dit juweel draagt. Koningin Juliana droeg het in 1948 bij haar inhuldiging. De pauwenstaart-parure bestaat uit een diadeem, broche, collier en armband met robijnen. Het werd gemaakt voor Wilhelmina in 1897. Zij, en ook haar dochter Juliana, droegen de juwelen zelden. Het collier is vier decennia niet te zien geweest.

Bezoek Nederland

Bondspresident Gauck is in Nederland van maandag 6 tot en met dinsdag 7 februari. Op 7 februari brengt hij in de ochtend een bezoek aan het Mauritshuis in Den Haag. ’s Middags neemt bondspresident Gauck een eredoctoraat van de Universiteit Maastricht in ontvangst. Het eredoctoraat wordt hem uitgereikt tijdens de Dies van de Universiteit Maastricht in aanwezigheid van prinses Beatrix. Op 12 februari wordt in Duitsland een nieuwe president gekozen.

Bron: modekoninginmaxima.nl

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: