BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Elizabeth opent centrum tegen cyberaanval

Koningin Elizabeth heeft dinsdag het Britse National Cyber Security Centre (NCSC) geopend. Het centrum in Londen moet het Verenigd Koninkrijk behoeden voor cyberaanvallen.

De negentigjarige vorstin had haar 95-jarige man prins Philip meegenomen voor de officiële opening van het centrum. Het NCSC maakt deel uit van een vijfjarenplan waarmee de Britse regering de dreigingen van cyberaanvallen wil inperken. De totale kosten van het project worden geschat op bijna drie miljard euro.

Het nieuwe centrum komt volgens IT Pro in de plaats van alle andere initiatieven die er momenteel in het Verenigd Koninkrijk zijn. Directeur Ciaran Martin begint vol enthousiasme aan zijn taak. Volgens hem zal het NCSC een grote bijdrage leveren aan het terugdringen van cyberaanvallen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: