BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima hoopvol over toekomst jeugd

Koningin Máxima is hoopvol over de arbeidskansen van de jeugd. "We gunnen alle jongeren de kans hun droom waar te maken. Maar we weten hoe moeilijk dat vaak is, want kansen zijn nu eenmaal niet gelijk verdeeld." Dat zei Máxima woensdag in haar openingstoespraak bij het eerste Buzinezz Forum in Utrecht.

Een van de organisatoren van het forum is de Buzinezzclub, opgericht in 2009 om jongeren met een uitkering op weg te helpen naar een baan, eigen onderneming of opleiding. Het Oranje Fonds is één van de partners van de Buzinezzclub.

Máxima bedankte alle Buzinezzclub-coaches voor hun inzet en tijd. ''Laten we niet vergeten dat het gaat om veel meer dan economische zelfstandigheid. Het gaat ook om gevoel van eigenwaarde. Om vertrouwen hebben in jezelf."

Bron: ANP

Het forum is een platform voor gemeenten, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt perspectief te bieden op een baan.

"Gelukkig gaat het weer beter met de economie, en dat helpt. De jeugdwerkloosheid is gedaald. Ook in het onderwijs gaat het de goede kant op. Meer jongeren maken hun opleiding af en hun opleidingsniveau stijgt. Onder migrantenjongeren is het aantal hoger opgeleiden in tien jaar zelfs verdubbeld. Dat zijn allemaal hoopvolle ontwikkelingen", zei de koningin.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: