BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Máxima geeft startsein voor trainingen alleenstaande moeders

Koningin Máxima bezoekt op woensdagochtend 8 maart een bijeenkomst van Stichting Single SuperMom in Amsterdam. Daar geeft ze, ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag, het startsein voor trainingen waarmee alleenstaande moeders hun zelfredzaamheid en economische positie kunnen vergroten.

Onderwerpen als het vinden van werk, omgang met de ex-partner en het alleen opvoeden van kinderen komen tijdens de trainingen aan bod. De lessen worden zowel op locatie als online aangeboden. Door de trainingen online aan te bieden is het mogelijk om de trainingen thuis of op een eigen tijdstip te volgen.

Stichting Single SuperMom, opgericht in 2008, richt zich op eenoudergezinnen in Nederland. De organisatie biedt alleenstaande moeders een netwerk door het aanbieden van activeringstrajecten en opleidingen. Daarnaast beschikt de stichting over een website die functioneert als een ontmoetingsplek voor alleenstaande moeders, maar ook als helpdesk waar onder meer juridische vragen of vragen over kinderopvang gesteld kunnen worden.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: