BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Nieuwe familiefoto's ter ere 80e verjaardag koning Harald

Koning Harald voelt zich allerminst (bijna) tachtig jaar oud. Dat zei hij in een interview dat de Noorse televisie heeft afgenomen ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag op dinsdag 21 februari. "Ik dacht altijd dat iemand van tachtig stokoud was, maar ik voel mezelf helemaal niet stokoud", aldus de koning.

De koning heeft apart en samen met echtgenote koningin Sonja met de televisie gesproken. De koningin wordt later dit jaar ook tachtig jaar. Ter gelegenheid van beider verjaardagen heeft het Noorse hof donderdag nieuwe familiefoto's vrijgegeven, genomen in het Koninklijk Paleis in Oslo.

Het koningspaar poseerde elk apart, maar ook met elkaar, met alle vijf kleinkinderen en met de gezinnen van hun dochter Märtha Louise en zoon Haakon, inclusief kroonprinses Mette-Marit's zoon uit een eerdere relatie, Marius.

In de loop van het jaar zijn er in Noorwegen tal van festiviteiten ter ere van de twee koninklijke tachtigers. Afgelopen weekend was er binnen de koninklijke familie al een groot feest ter gelegenheid van de 85ste verjaardag van Haralds zus prinses Astrid.

Bron: ANP
Foto's: Kongehuset.no

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: