BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Christina 70 jaar

Prinses Christina wordt zaterdag 18 februari 70 jaar! De jongste dochter van prinses Juliana en prins Bernhard heeft gekozen voor een leven buiten de spotlights. Toch hebben we haar een aantal keer in het openbaar gezien én gehoord: Christina heeft een grote passie voor zingen.

Marijke

Christina wordt in 1947 geboren op Paleis Soestdijk als prinses Marijke. In 1963 besluit zij dat haar tweede naam, Christina, beter bij haar past, vanaf dat moment gaat ze als Christina door het leven. De prinses heeft vanaf haar geboorte een oogafwijking.

Muziek

Als Christina 21 jaar is vertrekt ze naar Canada voor een muziekopleiding. In een interview vertelt de prinses dat haar familie al op jonge leeftijd zag dat muzikaal was. Vanaf haar zesde heeft ze pianoles gehad.

Huwelijk en kinderen

In 1975 trouwt Christina met Jorge Guillermo. Het paar heeft geen toestemming gevraagd voor het huwelijk en daarom wordt Christina na haar ja-woord uitgesloten van troonopvolging. Christina en Jorge krijgen drie kinderen: Bernardo, Nicolás en Juliana. Op 25 april 1996 is de echtscheding van Christina en Jorge een feit.

Zang

De prinses kiest ervoor om haar leven in anonimiteit te leiden. Haar privéleven vindt ze heel belangrijk. De keren dat we de prinses zien is het vaak zingend. Christina heeft een nummer opgenomen met de bekende Nederlandse zanger Rob de Nijs en zong tijdens de uitvaartdiensten van haar ouders.

Zaterdag meer over de jarige prinses Christina in Blauw Bloed.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: