BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Margriet en Pieter openen tentoonstelling Canadese Inuït Kunst

Prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven hebben enkele stukken Inuït-kunst uit hun privécollectie beschikbaar gesteld voor een tentoonstelling. Het paar opent vrijdagmiddag 10 maart de expositie 'Canadese Inuït Kunst' in Museum Volkenkunde in Leiden.

Margriet en Pieter hebben een bijzondere band met Canada, het geboorteland van de prinses. In de jaren zeventig reisden zij meerdere malen naar het hoge noorden van Canada waar ze optrokken met de Inuïts, zoals de eskimo's zich daar noemen.

De galerij-tentoonstelling 'Canadese Inuït Kunst' bestaat grotendeels uit de collectie van Hans van Berkel. Hij verzamelde Inuït-kunst en schonk zijn gehele collectie onlangs aan Museum Volkenkunde. Aanleiding voor de expositie, die tot en met 7 januari te zien is, is het 150-jarig bestaan van Canada.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: