BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Vlog: prinses Beatrix bezoekt Madurodam

Prinses Beatrix was woensdagochtend aanwezig bij de onthulling van een nieuw beeld van George Maduro voor de deur van Madurodam in Den Haag. De voormalig koningin werd onder fanfaregeschal ontvangen bij het miniatuurpark en mocht als een van de eersten het beeld van dichtbij bezichtigen.

Het beeld, dat de naam Grote George heeft gekregen, vormt samen met een kleiner beeld - dat de jonge Maduro moet voorstellen - een monument ter nagedachtenis aan de op Curaçao geboren en in 1945 overleden verzetsheld. Met de onthulling van het nieuwe beeld wordt woensdag het herdenkingsjaar van 100 jaar George Maduro, de naamgever van het park, afgesloten.

Door de jaren heen kwam Beatrix verschillende malen in Madurodam. Een van haar laatste bezoeken was in 2012 toen Beatrix een miniatuur van zichzelf in ontvangst mocht nemen.

In 1952 werd 'de kleinste stad van Nederland' geopend door de prinses, die jarenlang burgemeester van Madurodam was.

Bron: ANP

Vlog

Wist je dat het koningspaar en de prinsessen een 3D scan hebben gedaan voor de poppetjes in Madurodam? Of dat prinses Beatrix het park opende in 1952 als veertienjarig meisje? Bekijk nu de vlog van onze Online Redacteur Sam Hoevenaar over het bezoek van prinses Beatrix van vandaag. Zij neemt je mee voor een blik achter de schermen.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: