BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Zwager koning Felipe gaat in hoger beroep

De zwager van de Spaanse koning Felipe VI, Iñaki Urdangarin, gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling tot zes jaar en drie maanden cel wegens onder meer valsheid in geschrifte, verduistering en witwassen.

Urdungarin werd vrijdag veroordeeld als een van de hoofdrolspelers van een stichting waar in de jaren 2003-2006 miljoenen euro's overheidsgeld zijn verdwenen en weggesluisd. Zijn vrouw prinses Cristina werd van medeplichtigheid beschuldigd, maar is door de rechter vrijgesproken.

De advocaat van Urdangarin, Mario Pascal Vives, maakte dinsdag bekend in hoger beroep te gaan. Hij erkende dat zijn cliënt dan het ook het risico loopt op een hogere straf uit te komen, maar Pascal Vives zei volgens Spaanse media ervan overtuigd te zijn dat Urdangarin de cel niet in hoeft.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: