BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Deense royals ontvangen Belgisch koningspaar voor staatsbezoek

Koning Filip en koningin Mathilde van België zijn begonnen aan hun staatsbezoek aan Denemarken. Dinsdagochtend vroeg kwam het koningspaar aan op Copenhagen Airport waar ze hartelijk werden ontvangen door koningin Margrethe, kroonprins Frederik en kroonprinses Mary en prins Joachim en prinses Marie.

Voor Filip en Mathilde was de rode loper uitgelegd en klonk muziek toen het Belgische vorstenpaar het vliegtuig uitstapte. Met veel handdrukken en kussen werden ze vervolgens op Deense bodem verwelkomd.

Na ontvangst vertrok de koninklijke delegatie naar Amalienborg, het paleis in Kopenhagen, waar een rit per koets op het programma stond.

Aan het begin van de middag brachten de Belgische gasten beleefdheidsbezoeken aan de Deense premier en aan de voorzitter van de Folketing, het parlement. Aansluitend was er een vaartocht in de haven, samen met kroonprins Frederik en kroonprinses Mary.

De dag werd zoals gebruikelijk afgesloten met een staatsbanket. Zaterdag zie je in Blauw Bloed meer beelden van het staatsbezoek.

Bron: ANP