BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Elizabeth cancelt bezoek hoofdbureau Londense politie

Koningin Elizabeth gaat donderdag niet naar het nieuwe hoofdbureau van New Scotland Yard, de Londense politie. Dat is besloten na de aanslag bij het Britse parlement woensdagmiddag, zegt een woordvoerder van Buckingham Palace tegen ITV. "In het licht van de gebeurtenissen van vandaag is besloten om het bezoek van de koningin aan New Scotland Yard uit te stellen", aldus de zegsman.

Elizabeth zou het gebouw samen met haar man prins Philip openen. Het bureau ligt op een steenworp afstand van het parlement en de Westminster Bridge waar woensdagmiddag vier mensen, inclusief de dader, om het leven kwamen.

Eerder woensdag werd al een vraagteken bij het bezoek gezet omdat het niet passend zou zijn zo kort na de aanslag. Ook zou de beveiliging flink opgeschroefd moeten worden.

Buckingham Palace schroeft beveiliging op

Het Britse koninklijk huis heeft maatregelen genomen na de aanslag woensdagmiddag bij het Britse parlement. Buckingham Palace wilde geen commentaar geven maar volgens ITV was het duidelijk dat de beveiliging kort na de aanval uit voorzorg was aangescherpt. Zo werden alle poorten gesloten en bewaakt door bewapende agenten.

Koningin Elizabeth was op het moment van de aanslag thuis. Ze had eerder op de dag de Thaise ambassadeur op het paleis, zo'n 800 meter van het Britse parlement, ontvangen en had geen andere officiële gelegenheden in haar agenda staan.

Spaanse koning Felipe

Buckingham Palace heeft nog niet officieel gereageerd op de aanslag. De Spaanse koning Felipe heeft al wel een reactie gegeven. Via Twitter laat hij weten geschokt te zijn en dat hij meeleeft met de Britse bevolking.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: