BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Foto's: William en Kate aangekomen in Parijs

Prins William en zijn vrouw hertogin Catherine zijn vrijdagmiddag in Parijs aangekomen. In de Franse hoofdstad werden ze op het Elysée ontvangen door president François Hollande. De prins en zijn echtgenote zijn twee dagen in Parijs waar prinses Diana twintig jaar geleden is overleden. Vanavond ziet u in Blauw Bloed een uitgebreid verslag van het historische bezoek.

Diana

Het is de eerste keer dat William voor een officieel bezoek in Parijs is. In de Franse stad kwam zijn moeder prinses Diana twintig jaar geleden om het leven bij een verkeersongeluk. Het is niet bekend of William en Kate daar stil bij zullen staan.

Wat draagt Catherine in de modehoofdstad?

De Britse prins en zijn echtgenote waren per privéjet vanuit Londen, waar ze vrijdagochtend nog St. Patrick's Day vierden, overgevlogen. Kate verscheen op Franse bodem in dezelfde groene mantel. Wel had ze haar hoedje thuisgelaten en droeg ze haar haar dit keer los. William had ondertussen zijn uniform ingewisseld voor een normaal pak.

Prins William en Kate gingen na het ontvangst door Hollande naar een receptie bij de Britse ambassadeur waar zij spraken met jonge ondernemers, artiesten, atleten en muzikanten. Catherine droeg een zwarte japon van Alexander McQueen met een parelketting en -ring.

Na de receptie stond er een diner op de planning. De hertogin verscheen in een lange blauwe japon met pailletten van Jenny Packham, één van haar favoriete couturiers.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: