BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning bij uitreiking Future for Nature Awards

De koning is vrijdagmiddag 31 maart aanwezig bij de viering van het tienjarig jubileum van de stichting Future For Nature in dierenpark Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem. Ook worden de jaarlijkse Future for Nature Awards uitgereikt aan drie internationale jonge natuurbeschermers.

De Future for Nature Awards hebben tot doel om wereldwijd aandacht te vestigen op de activiteiten van jonge natuurbeschermers en zo natuurbescherming te waarborgen voor de toekomst. De winnaars worden gekozen door een internationaal selectiecomité van bekende natuurbeschermers en wetenschappers. Sinds 2008 heeft Future For Nature 27 natuurbeschermers over de hele wereld een award toegekend. Deze bestaat uit een beeldje en een geldbedrag van 50.000 euro waarmee zij hun werk kunnen voortzetten. Daarnaast biedt Future For Nature de winnaars een platform om hun activiteiten wereldwijd onder de aandacht te brengen en om een kennisnetwerk op te bouwen. Ter gelegenheid van het jubileum zijn bijna alle oud-winnaars ook aanwezig.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: