BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning start 65ste 'lokale uitdaging'

Met het leggen van het ontbrekende puzzelstukje heeft koning Willem-Alexander vrijdagmiddag de 65ste 'lokale uitdaging' officieel geopend. Dat gebeurde op het sportcomplex van DSO in Benthuizen in de gemeente Zoetermeer. Met de handeling van de koning ging ook de website van de Zoetermeerse tak online.

In Nederland waren al 64 zogenoemde 'lokale uitdagingen' actief, als onderdeel van de coöperatie Nederlandse Uitdaging. Een lokale 'uitdaging' helpt een verbinding te leggen tussen maatschappelijk betrokken bedrijven en onder meer sportverenigingen en stichtingen met als doel de leefbaarheid van de samenleving te bevorderen.

De koning kreeg van deelnemers aan verschillende afdelingen te horen hoe het programma in de praktijk werkt. De coöperatie maakt deel uit van het programma van het Oranjefonds, waarvan de koning samen met zijn vrouw het beschermpaar vormt.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: