BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima opent 'Morgen meer muziek in de klas'

Koningin Máxima heeft woensdag Paleis Noordeinde opengesteld voor een symposium over muziekonderwijs. Ruim tweehonderd leerkrachten, schooldirecteuren en bestuurders buigen zich in het paleis over de vraag hoe ze muziekonderwijs kunnen introduceren en verankeren binnen hun basisscholen.

Nadat Máxima het symposium 'Morgen meer muziek in de klas' opende, sprak hoogleraar Erik Scherder over de effecten van muziekonderwijs op het kinderbrein. "Uit verschillende studies blijkt dat het bespelen van een instrument of zingen de verbindingen tussen de hersendelen doet toenemen. Het helpt dus bij de ontwikkeling van het kind."

De koningin maakt zich al langer hard voor muziekonderwijs. Ze is erevoorzitter van het Platform Ambassadeurs Muziekonderwijs. Samen met de ambassadeurs van 'Méér Muziek in de Klas' zet Máxima zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle kinderen op de basisschool.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: