BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Mary en Mathilde samen op pad in Kopenhagen

Koning Filip en koningin Mathilde waren woensdag vroeg uit de veren voor de tweede dag van het Belgische staatsbezoek aan Denemarken. Het koningspaar ging in de vroege ochtend gescheiden van elkaar op pad.

Koningin Mathilde werd op paleis Christiansborg door de Deense kroonprinses bijgepraat over de Mary Foundation. De prinses zet zich met haar stichting onder meer in voor het welzijn van kinderen en tegen pesten. Een onderwerp dat ook Mathilde na aan het hart ligt. De Belgische koningin organiseerde eerder op eigen initiatief op het paleis in Brussel een conferentie over pesten.

Koning Filip en kroonprins Frederik begonnen hun dag in het stadhuis. Daar woonden ze samen drie presentaties bij over onder meer duurzame energie. Filip en Frederik trokken daarna verder voor de opening van het handelsforum België-Denemarken, waar de koning een toespraak hield.

Filip en Mathilde komen laat in de middag weer bij elkaar als ze een evenement in het Deense filminstituut bijwonen. Dat staat in het teken van de Belgische cultuur.

Later op de dag bezochten Mary en Mathilde in Kopenhagen een school die gebruik maakt van een anti-pestprogramma, dat door de Mary Foundation is ontwikkeld.