BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Pracht en praal bij staatsbanket Denemarken

Koning Filip en koningin Mathilde van België brengen deze week een staatsbezoek aan Denemarken. Voor het staatsbanket op maandagavond schitterden de vele aanwezige vrouwelijke royals in prachtige japonnen en juwelen.

Bij het diner op Amalienborg in Kopenhagen droeg koningin Mathilde een oranje japon van Armani, gecombineerd met het diadeem van de Negen Provinciën. Kroonprinses Mary droeg een Deens ontwerp en het tiara uit de Robijnen Parure.

Medeleven

In de tafelrede betuigt koning Filip medeleven aan Benedikte, de zus van koningin Margrethe. Zij verloor twee weken geleden plots haar echtgenoot prins Richard. Koningin Margrethe uitte haar medeleven voor de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart vorig jaar.

Bron: Wim Dehandschutter