BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Charles bezoekt gewonden aanslag Londen

Prins Charles heeft vrijdagmiddag een bezoek gebracht aan het King's College Hospital, het Londense ziekenhuis waar de meeste gewonden zijn opgenomen van de aanslag woensdag bij het Britse parlement.

Volgens Britse media nam Charles de tijd om artsen, verpleegkundigen en andere betrokkenen te bedanken. Hij noemde hun werk 'briljant' en 'fantastisch'. De prins informeerde naar de verwondingen van de slachtoffers en hoe hun huidige toestand is alvorens bewonderend tegen de doktoren te zeggen: "Het is geweldig hoe jullie hiermee omgaan."

Charles werd ook op andere plekken in het ziekenhuis met enthousiasme begroet. Vele medewerkers wilden een handdruk van de toekomstige koning of met hem op de foto.

Bij de aanslag kwamen vijf mensen om, onder wie de dader. Er liggen nog circa dertig gewonden in het ziekenhuis. Van twee van hen is de toestand kritiek.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: