BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins William gaat uitdaging aan met scholieren

Prins William heeft zich woensdag van zijn creatieve kant laten zien. De Britse prins bezocht een lagere school in Wales om het naar hem vernoemde awardprogramma te lanceren. William nam deel aan een aantal activiteiten die in het kader van de Prince William Award werden georganiseerd.

William, die werd opgewacht door enkele tientallen kinderen met Wales-vlaggetjes, moest eerst zijn bouwkunsten laten zien. Met spekjes en rietjes moest hij met een groep leerlingen een toren bouwen. Vervolgens kreeg William een lesje teamwork. Middels een balspel leerden de kinderen welke invloed een individu op een groep kan hebben. Tot slot moest de prins laten zien hoe het met zijn kampeerskills is gesteld. Geblinddoekt moet hij een tent opzetten, op aanwijzing van een aantal scholieren.

De activiteiten maken deel uit van de Prince William Award, een initiatief van Skill Force UK. Die organisatie, waarvan William sinds 2009 beschermheer is, wil de kennis en kunde van veteranen gebruiken om de levens van jongeren positief te beïnvloeden. Het doel van het lesprogramma met Williams naam is het ontwikkelen van het karakter van kinderen, hun zelfvertrouwen en veerkracht.

Tweehonderd scholen namen deel aan een pilot van Wiliams programma. De Prince William Award moet nu uitgerold worden in het hele Verenigd Koninkrijk.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: