BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Mette-Marit shopt bij kringloopwinkel

Mette-Marit shopte donderdag in een bijzondere winkel. De Noorse kroonprinses nam een kijkje bij Normisjon, een nieuwe kringloopwinkel in Oslo. Mette-Marit mocht de winkel officieel openen.

Na de opening kreeg Mette-Marit een rondleiding door de winkel, die wordt gerund door zo’n twintig jongeren en studenten die vrijwillig achter de toonbank staan. De winkel die de kroonprinses opende, is de negende van Normisjon in Noorwegen. Het is de eerste die alleen tweedehands kleding en accessoires verkoopt.

De opbrengst van de verkoop gaat naar onderwijsprojecten voor kinderen in Bangladesh en India. Daarnaast hoopt Normisjon het winkelend publiek te verbinden door een kopje koffie aan te bieden. Ook Mette-Marit slaagde, de kroonprinses ging naar huis met een tweedehands jurk.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: