BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Tilburg presenteert plannen Koningsdag

Tilburg presenteert zich op Koningsdag in dertien hoofdstukken aan koning Willem-Alexander en de koninklijke familie. Dertien naar netnummer 013 van de Brabantse stad. Dat meldde burgemeester Peter Noordanus donderdagmiddag bij de presentatie van het programma voor de viering van Koningsdag op 27 april. ,,De ambitie is hoog", aldus Noordanus. Hij verwacht 70.000 bezoekers.

De koninklijke familie, die met vijftien leden aan het feest deelneemt, arriveert per koninklijke trein op het station in Tilburg. Het programma waarbij ook de buurgemeenten uit het 'groene hart van Brabant' aan bod komen, speelt zich vervolgens aan beide kanten van het spoor af, zo meldde Noordanus. De route is nauwkeurig nagelopen om te zien of alle activiteiten binnen twee uur kunnen worden afgewerkt. De totale kosten voor het feest, dat ook na vertrek van de Oranjes nog doorgaat, is berekend op een miljoen euro.

Noordanus wilde niets kwijt over de veiligheidsmaatregelen rond Koningsdag. ,,Daar werk je aan, maar daar praat je niet over," aldus de burgemeester. Hij wil Tilburg onder meer presenteren als stad van vele culturen, als hightechstad en stad van 'urban sports'. Aan de vijftigste verjaardag van de koning wordt slechts zijdelings en op subtiele wijze, met een muziekuitvoering van vijftig pianisten, aandacht besteed. De slotact op het Piusplein in Tilburg is voor Guus Meeuwis en de Tilburg All Stars.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: