BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Victoria keert terug van gezinsvakantie in Verenigde Staten

Kroonprinses Victoria is woensdag weer terug in Zweden. De Zweedse kroonprinses genoot met haar gezin van een lange vakantie in de Verenigde Staten, maar keert volgens Expressen terug voor de verjaardag van zoontje Oscar.

Het kereltje wordt donderdag één jaar en dat wil Victoria vieren in Zweden. "De feestelijkheden vinden in privékring plaats", liet een woordvoerder van het hof weten aan Expressen.

Victoria nam de afgelopen zes weken vrij voor een lange vakantie met echtgenoot prins Daniel, dochter Estelle en Oscar. Het gezin vloog naar Florida, de vijfde verjaardag van Estelle werd vorige week aldaar gevierd.

Bezoek aan Nederland
Op 26 april brengt kroonprinses Victoria een eendaags bezoek aan Nederland. Ze woont een dag voor Koningsdag een bijeenkomst van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) bij, zo blijkt uit de agenda van het Zweedse hof.

Het programma voor het werkbezoek is nog niet bekend. Ook is niet duidelijk of Victoria nog tijd heeft voor een flitsbezoek aan de Nederlandse koninklijke familie. De kroonprinses is de peettante van prinses Amalia.

Bron: ANP

 

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: