BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: De hoeden van Beatrix op Het Loo

Prinses Beatrix opent woensdagmiddag de tentoonstelling ‘Chapeaux!’ op Paleis het Loo. Vanaf 23 maart is het voor alle royalty- en modeliefhebbers mogelijk om ruim honderd hoeden van prinses Beatrix te bewonderen.

Regeerperiode

De hoeden die te zien zijn op Paleis het Loo heeft Beatrix gedragen tijdens haar regeerperiode van 33 jaar. De gelegenheden waarbij koningin Beatrix de hoeden droeg varieerden van Prinsjesdag en Koninginnedag tot staatsbezoeken, streekbezoeken, openingen en andere bijeenkomsten

Combineren

De hoeden staan nooit op zichzelf, maar zijn altijd in combinatie met de kleding ontworpen en gekleurd. In de tentoonstelling zijn hoeden te zien van de ontwerpers Emy Bloemheuvel, Suzanne Moulijn en Harry Scheltens.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: