BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Máxima bezoekt met presidentieel paar het Anne Frank Huis

Koningin Máxima heeft de Argentijnse president Mauricio Macri en zijn echtgenote Juliana Awada maandagmorgen na het officiële gedeelte van het staatsbezoek meegenomen naar het Anne Frank Huis aan de Amsterdamse Prinsengracht.

Het presidentieel paar krijgt daar een rondleiding en in hun aanwezigheid wordt een nieuwe overeenkomst getekend tussen het Anne Frankhuis, het Argentijnse ministerie van Onderwijs en het Centro Ana Frank in Buenos Aires. Doel is verder samen te werken op het terrein van educatie van jongeren in de strijd tegen discriminatie en geweld.

Foto

Om de president en zijn vrouw te bedanken voor het bezoek krijgen zij een foto van fotografe Maria Austria aangeboden. Voor het Anne Frank Huis geopend werd als museum in 1960 maakte Maria Austria in 1954 een fotoserie van de ruimtes in het huis.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: