BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Máxima en Juliana bezoeken Oranje Huis

Koningin Máxima heeft dinsdagmorgen samen met de Argentijnse first lady Juliana Awada een bezoek gebracht aan het Oranjehuis in Amsterdam. Het Oranjehuis biedt advies, hulpverlening en opvang aan mensen die te maken hebben met huiselijk geweld.

Verrassingsbezoek

De komst van presidentsvrouw Awada, die samen met haar man Mauricio Macri voor een tweedaags staatsbezoek in Nederland is, was van tevoren aangekondigd. Het bezoek van de koningin was niet aangekondigd. Eén van de bewoonsters, Lorena, was zeer verrast toen plots ook koningin Máxima verscheen.

Inspirerend

"Inspirerend", oordeelde Awada, die de leiding van het rondetafelgesprek deels overliet aan koningin Máxima. Die stelde vast dat alleen al in de vijftien jaar dat ze in Nederland woont op het gebied van opvang en hulp van met name vrouwen die te maken hebben huiselijk geweld, veel is veranderd. "Het is heel mooi dat de vrouwen in deze opvang ook hun eigen ruimte hebben", aldus de Argentijnse 'primera dama'.

Vanuit Amsterdam ging Máxima met haar gast naar het Mauritshuis in Den Haag. President Macri werkt dinsdagmorgen een eigen programma af in de residentie. Bij de lunch in de Trêveszaal treft iedereen elkaar weer.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: