BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Felipe en Letizia op staatsbezoek in Japan

Koning Felipe en koningin Letizia zijn woensdagochtend ontvangen op het keizerlijk paleis in Tokio. De Japanse keizer Akihito (83) en zijn vrouw keizerin Michiko (82) ontvingen het Spaanse koningspaar, dat deze week een staatsbezoek brengt aan het Aziatische land.

Voor het keizerlijk paleis werd de rode loper uitgerold voor Felipe en Letizia. Japanse schoolkinderen wapperden met vlaggetjes van Japan en Spanje, terwijl de volksliederen van beide landen werden gespeeld. Ook kroonprins Naruhito en zijn vrouw Masako woonden de welkomstceremonie bij.

Later op woensdag bezochten Felipe en Letitia het Nationaal Museum van Wetenschap en Innovatie in Tokio, waar werd gesproken over wetenschappelijke en technologische projecten waarin Japan en Spanje samenwerken. Ook sprak het koningspaar met enkele Spaanse wetenschappers die in Japan werken.

Woensdagmiddag troffen Felipe en Letizia meer Spanjaarden in Tokio. Het koningspaar lunchte met de Spaanse gemeenschap in de Japanse hoofdstad. Felipe sprak de aanwezigen toe en zei dat het voor hem en zijn vrouw altijd bijzonder is landgenoten in andere landen te treffen.

De dag wordt afgesloten met een staatsbanket. Op donderdag staat Felipe een ontbijt met ondernemers te wachten. Letizia bezoekt dan de Keio Universiteit in Tokio.

Bron: ANP