BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Gezin koning Felipe viert Pasen op Mallorca

De Spaanse koning Felipe heeft zondag een familietraditie in stand gehouden. Samen met zijn gezin en zijn moeder koningin Sofia heeft hij in Palma op het eiland Mallorca de paasmis bijgewoond.

Felipe deed dit voor het derde achtereenvolgende jaar als koning, tot grote geruststelling van de lokale gemeenschap die bang was dat de nieuwe koning met de traditie van zijn vader zou breken. Koningin Letizia is namelijk helemaal niet dol op de vakanties op Mallorca, waar haar gezin zich constant bespied weet door fotografen.

Koningin Sofia daarentegen is verknocht aan het eiland dat haar enigszins doet denken aan de eilanden van haar geboorteland Griekenland. Sofia was al vroeg deze week op Mallorca, samen met haar jongere zus prinses Irene, waar ze haar intrek nam in paleis Marivent.

Voor de kathedraal van Palma hadden zich zo'n duizend belangstellenden verzameld om een blik op te vangen van het koningspaar, hun dochters Sofia en Leonor en koningin Sofia.

Bron: ANP