BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning viert 50 jaar NAVO-kwartier Brunssum

Koning Willem-Alexander is woensdag 31 mei aanwezig bij de ceremoniële viering van het vijftigjarig jubileum van het NAVO-hoofdkwartier Brunssum. Ook heeft de koning een gesprek met generaal Scaparrotti, de bevelhebber van de NAVO troepenmacht.

De ceremonie vindt plaats op het Lindeplein in Brunssum en is een van de activiteiten in het kader van vijftig jaar Headquarters Allied Joint Force Command (HQ JFC) Brunssum. Deze activiteiten benadrukken de band tussen de NAVO, gemeente Brunssum en de provincie Limburg.

Het NAVO-hoofdkwartier in Brunssum is op 1 juni 1967 opgericht om te dienen als een van de drie operationele hoofdkwartieren voor de NAVO-strijdkrachten in Europa. Vanuit Brunssum wordt de NAVO-missie in Afghanistan aangestuurd, maar ook de flitsmacht van de NAVO die ingezet kan worden in crisissituaties. Bij het hoofdkwartier werken ongeveer 900 mensen, afkomstig uit meerdere NAVO-lidstaten.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: