BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning viert vijftigste verjaardag in Tilburg

Koning Willem-Alexander heeft donderdag zijn vijftigste verjaardag met zijn familie gevierd in Tilburg. Het gezelschap arriveerde even na 11.00 uur met de koninklijke treinwagon op het station.

Het was voor het eerst sinds 1999 dat de trein weer op de nationale feestdag werd ingezet. Destijds gebruikte koningin Beatrix de trein bij haar bezoek aan Houten. Kort voor aankomst in Tilburg stelde de koning vanuit de trein met een bericht en een foto het instagramaccount van het Koninkijk Huis in gebruik.
 

Koningin Máxima en de prinsessen kregen bij aankomst een bijzonder boeket overhandigd van de duurzame spijkerstof 013denim. Voor Amalia, Alexia en Ariane was er een armbandje van hetzelfde materiaal.

Het koninklijk gezelschap maakte een tour van zo'n twee uur door de stad aan de hand van dertien (naar het netnummer 013) 'werelden', die een beeld gaven van de stad. De Oranjes genoten en deden mee met veel activiteiten. Ook Amalia, Ariane en Alexia schudden tientallen handen met mensen in het publiek.

Bekijk hier de leukste foto's van Koningsdag

Een concert met Brabantse artiesten als Guus Meeuwis, Gers Pardoel en Kenny B op een vol Piusplein vormde het slot van de koninklijke wandeling door de stad. De jarige koning bedankte aan het eind van zijn bezoek aan Tilburg iedereen: "Dit is Tilburg, dit is het hart van Brabant. Jullie zijn boven jezelf uitgestegen. Het was een feest mijn verjaardag hier met jullie allemaal te vieren."

De koning vertelde in Tilburg dat hij donderdagmiddag thuis in Wassenaar zijn verjaardag in familiekring ging vieren.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: