BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Kylie Minogue krijgt award van prins Philip

Prins Philip heeft dinsdag zangeres Kylie Minogue op Windsor Castle ontvangen. De Australische superster kreeg uit handen van de prins een speciale award als dank voor haar bijdrage aan de relatie tussen Groot-Brittannië en Australië. De 95-jarige Philip is de beschermheer van de Britain-Australia Society, de organisatie die de prijs jaarlijks uitreikt.

Philip en Kylie ontmoetten elkaar voor de tweede keer in één jaar tijd. De zangeres trad in mei op tijdens het feest ter gelegenheid van de negentigste verjaardag van koningin Elizabeth. De prins had haar in 2012 nog gemist toen op de stoep van Buckingham Palace een concert werd gegeven vanwege het diamanten regeringsjubileum van de vorstin. Philip lag toen in het ziekenhuis met een blaasinfectie.

Volgens Britse media maakten Philip en Kylie er dinsdag een charmante bijeenkomst van. De twee werden breed lachend op de gevoelige plaat vastgelegd en maakten grapjes met elkaar. Ook vroeg de hertog van Edinburgh Kylie naar haar laatste album.

Kylie heeft overigens al een Britse koninklijke onderscheiding. Ze mag zich sinds 2007 Officer of the Order of the British Empire noemen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: